Noutati

Ciucul s-a înecat în Mureş – Cronica unei minunate calificări ! Mureşul Luduş a intrat în Liga a III-a !

 

ML0

 

 

După un parcurs de excepţie, într-o serie a Ligii a IV-a de fotbal, Clubul Sportiv Mureşul Luduş a câştigat pe teren dreptul de a evolua într-o ligă superioară, a III-a. Evenimentul actual s-a desfășurat după ce s-au scurs nouă ani de la precedenta promovare, întâmplare sau nu, tot sub conducerea antrenorului Ioan Orosfoian, cel care la Braşov, pe stadionul Tineretului, a găsit formula ideală de echipă pe care a trimis-o în teren.

 

 

ML5

 

 

ML2

 

 

Adversar puternic

Nu s-a bucurat nimeni din Luduş, jucători sau suporteri, atunci când au aflat numele echipei cu care trebuia să dispute meciul de baraj de la Braşov. F.K. Csikszereda Miercurea Ciuc a „defilat” în seria sa de campionat obţinând un punctaj maxim. Cu o medie de şase goluri de meci şi cu un gol primit la cinci meciuri, cu un lot puternic de jucători, „ciucanii” păreau o echipă redutabilă. Şi, chiar au fost cu Ilyes Robert, cunoscutul jucător, ajuns la vârsta de 39 de ani, insistent, bun dirijor şi un pericol permanent pentru luduşeni. Dar, la acest capitol, al dăruirii totale, a seriozităţii şi a contribuţiei determinante la obţinerea victoriei notăm, cu majuscule numele portarului, marelui portar GABRIEL ROTARU, ajuns la vârsta de 42 de ani. Desigur, după o victorie şi calificare admirabile este dificil de a face remarcări individuale atunci când în teren a contat efortul fiecărui jucător. Nu facem remarcări individuale, dar totuşi (!), reporterul a fost impresionat de Vasile Dicher, Horaţiu Moldovan, Bogdan Pop, evident Gabi Rotaru şi de…. toţi ceilalţi băieţi care în campionat şi în meciul de baraj au contribuit la această minunată promovare.

 

 

ML6

 

 

ML7

 

 

Filmul meciului

Meciul a fost programat pe stadionul Tineretului din Braşov beneficiind de condiţiile unui meci din liga naţională. O mulţime de jandarmi prezenţi, acces dificil de a ajunge la sectorul presei, stewarzi şi bodyguarzi peste tot, galeriile despărţite de vreo trei sectoare de tribună, ce mai, meci de importanţă, maximă. Dar, în sfârşit am ajuns în posesia documentelor oficiale ale meciului arbitrat de Iulian Dima şi Vasile Marinescu din Bucureşti şi Florin Pucheanu din Ulmi. Pe foaia de arbitraj au figurat jucătorii titulari: Gabriel Rotaru, Andrei Pop, Dan Mărginean, Lucian Şandor, Andrei Litean, Andrei Balea, Vasile Dicher, Cosmin Boitoş, Horaţiu Moldovan, Sergiu Şanta şi Bogdan Pop.Jucători de rezervă: Fekete Norbert, Mihai Săcădat, Bogdan Hodoş, Reti Eduard, Reti Ladislau, Toth Levente şi Alin Stângă.
Pe banca „suspinelor” au rămas oficialii echipei Ioan Orosfoian, Vasile Mureşan, Fúlop Hunor şi Virgil Nicoară.

 

 

ML9

 

 

ML3

 

 
Meciul a început la ora 17,30 din motive de eventuale prelungiri şi lovituri de departajare, iar temperatura şi umiditatea excesivă după o tentativă nereuşită de ploaie a stors de vlagă pe jucători. Meciul a fost foarte disputat şi, din multele faze notate în carnet, voi descrie doar marcarea golurilor şi ultima intervenţie a lui Gabi Rotaru. Aşadar, în minutul 9 Gliga de la Ciuc şutează puternic într-un adversar, mingea ajunge la Vrabie care plasează mingea acolo unde îşi ţese pânza păianjenul. Egalarea se produce după 19 minute, atunci când Horaţiu Moldovan centrează perfect şi Dicher, la fel de perfect trimite mingea în plasă cu capul. După cinci minute, Bogdan Pop îl execută pe portarul de la Ciuc cu o bombă de la 16 m, dar în minutul 44, arbitrul îl execută pe Lucian Şandor cu un cartonaş roşu, astfel că luduşenii joacă în zece oameni timp de 64 de minute, calculând şi prelungirile până în minutul 108 când este eliminat şi Magirescu de la Ciuc. Rezultat bun la pauză, 2-1, dar vine minutul 68 când egalează ciucanii, după care începe lupta de uzură. Căldura, oboseala, presiunea psihologică a omului lipsă pe teren, dominarea adversarului este mare, dar luduşenii rezistă cu brio şi construiesc şi acţiuni periculoase. Se termină meciul, s-a oprit tentativa de ploaie, dar nevoia de hidratare este mare.

 

 

 

ML4

 

 

ML 1

 

 

Începe prima repriză de prelungiri care aduce şi golul mult aşteptat. În minutul 93 Balea este faultat la 18 m de poartă, Horaţiu Moldovan execută lovitura liberă prin zidul aşezat ca nişte sticle de bere pe o tejghea şi scorul devine 3-2, scor aducător de promovare. Ultimul minut de joc putea să fie unul de coşmar dacă Gabi Rotaru nu ar fi oprit pe linia porţii, cu un efort extraordinar, mingea şutată puternic de un atacant din Ciuc. A fost ultima fază a jocului după care a urmat hora şi oda bucuriei. Asaltat de presă, Ioan Orosfoian ne-a declarat: „Meciul a fost foarte greu, băieţii au luptat până la epuizare şi îi felicit şi le mulţumesc pentru prestaţia de astăzi”.

 

 

ML8

 

 

O remarcă specială

Plecaţi din Luduş la orele amiezii în condiţii de caniculă, după un început de drum mai puţin favorabil, apoi conduşi de un echipaj al Jandarmeriei până la stadion, grupul, mic dar vocal, al suporterilor şi-a făcut pe deplin datoria. Ei au demonstrat că nu numărul contează, galeria ciucană fiind mai numeroasă, ci forţa morală pe care o pot insufla jucătorilor din teren.
Felicitări lor, felicitări tuturor celor care au facilitat o asemenea bucurie întregului oraş: Primăria şi Consiliul Local Luduş, principalii sponsori.
Acum, să aşteptăm repartizarea într-o serie a Ligii a III-a şi după aceea întocmirea unui document deosebit de important şi anume, Bugetul de venituri şi cheltuieli, evident.
Să sperăm că se vor găsi sponsori care să asigure cheltuielile, nu puţine şi nici mici ale echipei. Într-un interviu la RadioTransilvania Luduş primarul Cristian Moldovan i-a felicitat pe jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei şi a dat asigurări că va sprijini în continuare echipa, dar că este nevoie şi de contribuţia altor sponsori.

 

 

 

 

A CONSEMNAT,

IOAN ANDREIU BORGOVAN

 

 

Articole Similare

Back to top button