Noutati

ZILELE ORASULUI LUDUS 2013, CU O BOGATA OFERTA CULTURALA – LA FINAL !

 

 

Sarbatoarea comunitara traditionala a ludusenilor a avut loc la sfarsitul  saptamanii si s-a desfasurat dupa un program propus de Primaria orasului, de primarul Cristian Moldovan si aprobat de Consiliul Local. Ziua de sambata, 22 iunie 2013, a fost dedicata muzicii usoare si dansului scenic. Pe scena instalata pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, au evoluat, incepand cu ora cincisprezece si treizeci de minute, Cercurile reunite CANTO “Bella Muzica”, Grupul de balerine “Le Pettit”, Dj.Draos & Adrian Piper, Dans Sportiv (Campia-Turzii), Malozsa, Timea Fekete, Trupa APPOLO, Teodor Manciulea, Laszlo Attila, Paradox (hip-hop), Ricardo Caria, C.R.B.L, Iris, Anda Adam, Cargo.

 

 

L4

 

 

Programul zilei de duminica, 23 iunie 2013, a fost unul deosebit. Prima parte a fost dedicata implinirii celor 420 de ani de la inceputul domniei lui Mihai Viteazul (1593 ), voievodul unificator de neam si tara romaneasca, pe cuprinsul Daciei stramosesti. A inceput la ora 12, la Biserica Ortodoxa cu hramul “Sfintii Apostoli Petru si Pavel”, din parohia Ludus II, cu slujba religioasa de sfintire a Drapelului National rosu, galben si albastru. A continuat, la ora 13, cu inaltarea drapelului si cu dezvelirea si sfintirea bustului lui Mihai Viteazul, cu depuneri de coroane.

 

 

L3

 

 

S-a incheiat cu defilarea Garzii de Onoare a Garnizoanei din Targu-Mures. De la ora 14, programul a fost dedicat cantecului si dansului popular. Pana la ora 20, pe scena de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, au evoluat: Taraful CINIGE, Ansamblul Hajdina, Kiss Ildiko, Florea Mihai, Ansamblul Mugurelul, Raluca Muresan, Ansamblul Transilvania, Mariana Marginean, Szep Iulia.

 

 

L1

 

 

Intre orele 20 si 23, pe aceeasi scena in aer liber, ludusenilor li s-a oferit un Spectacol folcloric extraordinar cu participarea Orchestrei Nationale Radio transmis in direct de Televiziunea Favorit TV. Au sustinut recitaluri: Gheorghe TURDA, Maria BUTACIU, Nineta POPA, Florentina si Petre GIURGI, Elisabeta TURCU, Ion DRAGAN, Ilie MEDREA, Flaviu FLOREA si alti invitati.

 

 

L2

 

 

La momentele oficiale, rezervate deschiderii festive a Zilelor orasului Ludus, sambata, ora 18, si dezvelirii bustului lui Mihai Viteazul, duminica, ora 13, au participat, ca invitati, oficialitati din judet: prefectul Corneliu Grosu, presedintele Consiliului Judetean, Ciprian Dobre, si vicepresedintele Ovidiu Dancu, subprefectul Gabriela Koss, senatorul Akos Mora, deputatii Cristian Chirtes si Vasile Gheorghe Gliga, viceprimarul municipiului Targu-Mures, Ionela Ciotlaus, comandantii Garnizoanei din Targu-Mures, Jandarmeriei si ISU Mures, domnii Adrian Ciolponea, Dumitru Pavel si Dorin Oltean, generalul Gheorghe Popa, de la Veterani, profesorii Stefan Somesan si Nadia Rata, de la Inspectoratul Scolar, Victor Mora, consilier al ministrului Sanatatii, profesorii universitari Cornel Sigmirean, Iulian Boldea si Alexandru Luca, de la Universitatea “Petru Maior”, dr. Ovidiu Butuc, managerul Spitalului Judetean, domnii Marian Cornaciu si Dinu Socotar, lideri conservatori, primarii din Tarnaveni, Iernut, Sarmasu, Sovata, Ungheni, Sanpaul, Sanger, Zau, Cuci si Atintis. Administratia locala a avut pregatit un inedit final cu lasere, pentru orele tarzii ale zilei de 23 iunie.

 

Partenerii media ai manifesrtarilor au fost: Televiziunea FAVORIT TV, Radio ROMANIA, Radio TRANSILVANIA, Saptamanalul PUNCTUL si Cotidienele CUVANTUL LIBER si ZI DE ZI.

 

Mai multe imagini pe pagina de Facebook Radio TRANSILVANIA: https://www.facebook.com/radiotransilvania.ludus

 

Ziua 1 – https://www.facebook.com/media/set/?set=a.548935268497870.1073741824.100001442044321&type=3

 

Ziua a 2-a – https://www.facebook.com/media/set/?set=a.549389121785818.1073741827.100001442044321&type=3

 

 

 

 

A CONSEMNAT,

MIRCEA GHEBOREAN

Articole Similare

Back to top button