Noutati

„MAMĂ, SUFLET LUMINOS” – concurs de recitare și interpretare muzicală și eveniment caritabil la Luduș !

 

afis2

 

Duminică, 9 martie 2014, Asociația Cultural Creștină „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Luduș, prin doamnele Ana Banea și Mirela Cozma, alături de Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” din același oraș au organizat concursul de recitare de poezii și interpretare muzicală pentru elevi și preșcolari, concurs cu tematică specifică zilei femeii și, în special, a mamei.

13

12

9

Gazda evenimentului a fost domnul profesor Cristian Drăghia, responsabilul de serviciu cu întreținerea atmosferei și „destresarea” concurenților de toate vârstele, de la prichindei de grădi până la elevi de liceu, pentru că emoții există, nu-i așa, la orice vârstă. Juriul a fost și el unul de seamă, format din doamna Felicia Șos, domnul profesor Septimiu Pop și artistul plastic Alexandru Nicoară.

11

7

8

Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: recitare de poezie, interpretare de muzică ușoară și interpretare de muzică populară, fiecare secțiune desemnându-și la final câștigătorii, și anume: recitare de poezie – Eliza-Ștefania Florea (locul I), Teodora Rotar (locul II), Georgiana Găbudean (locul III); interpretare de muzică ușoară: Diana Popoviciu (locul I), Eliza-Ștefania Florea (locul II), Veronica Covrig (locul III); interpretare de muzică populară – Maria Mărginean (locul I) și Grupul Vocal de la Școala Generală Zau de Câmpie (locul I).

6

2

10

În cadrul evenimentului, pe lângă acest concurs, a avut loc și un moment artistic în care au susținut recitalui interpreții și artiștii ludușeni de muzică populară, ușoară și folk Petru Andrei, Maria Mărginean, Delia Molnar, Ovidiu Nechita, Septimiu Pop, Sorina Puiac și Felicia Șoș. Alături de aceștia a urcat pe scenă și Trupa de dans sportiv Apollo.

1

14

3

Asociația Cultural Creștină „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a fost înființată în ideea promovării tinerelelor talente din orașul Luduș în cadrul comunității orașului nostru, dar și în afara granițelor lui, în special a celora cu posibilități materiale de realizare mai precare, dar și a celora care au pornit de curând pe drumul artei.

4

5

   DSC_0083

Cu prilejul acestui concurs s-a desfășurat și acțiunea caritabilă pentru susținerea micului artist plastic Vlad Gherman, care la cei 8 ani ai săi modelează din plastilină tot soiul de figurine, în special animale. Vlad mi-a șoptit că s-a apucat să dea formă cilindrelor colorate încă de la 3 ani, ceea ce nu-i de nebăgat în seamă, având în vedere că preocupările copiilor din ziua de azi sunt cu totul altele. Printre frânturi de conversații am mai aflat că până nu demult chiar și covoarele din casă știau de pasiunea puștiului. Mi-am și imaginat pe loc atelierul lui, care, de fapt, cred că era ales ad-hoc, în momentul în care tânărul se simțea inspirat. Dar asta se întâmpla mai demult. Vlad nu mai are 3 ani, iar covoarele duc, probabil, dorul plastilinei.

DSC_0188

DSC_0164

DSC_0089

Pe durata desfășurării concursului a avut loc o expoziție de figurine realizate de micul artist, o adevărată grădină zoologică. Mi-au rămas pe retină cangurul, hipopotamul ce-și etala toți dinții, balenele de tot soiul, pisica de mare, ursul panda și tigrul fioros. Uimior pentru mine a fost faptul că Vlad este foarte atent la detalii. Pe lângă forma identică cu modelele reale, toate animalele aveau parte de cele mai mici detalii. Vlad a modelat figurine și la fața locului, unele chiar la cererea publicului. Pentru a încuraja talentul micului Brâncuși, sau Vlasiu, de ce nu, fiind mai din zona noastră, acesta a primit din partea asociației un set complet de modelat, set ce cuprinde atât materiale modelatoare cât și diferite unelte, pentru a-și putea dezvolta această pasiune. Cred că evoluția artistică a lui Vlad ar trebui urmărită de acum încolo. Potențialul lui e mare, iar rezultatele mâinilor lui mici sunt promițătoare.

A CONSEMNAT,

ANA GHERMAN

FOTO: TIBERIU ORBAN

Articole Similare

Back to top button