Noutati

Stiri pe scurt din Luduș. Grupaj realizat de Ioan Andreiu Borgovan.

 

 

BOGDAN OTA la Luduș. Celebrul Bogdan Ota, pianistul român clasat pe locul al doilea la concursul ”Norvegienii au talent” susține un concert caritabil, ARTĂ PENTRU SUFLET, în favoarea copiilor cu dizabilități grave de la Fundația ”Impuls” din Luduș. Spectacolul la care participă și Radu Cotoman – vioară și Emerich Gherca – violoncel are loc la Casa de Cultură ”Pompeiu Hărășteanu” Luduș în ziua de miercuri, 9 aprilie, ora 19. Fondurile obținute din vânzarea biletelor, donațiile din timpul concertului și cele ocazionate de licitația de opere de artă și de lucrări realizate de copiii cu dizabilități vor fi cedate integral Fundației ”Impuls”. Biletele se găsesc la Casa de Cultură și la magazinul SC RIAD TRADE SRL.

 

 image description

 

Expoziție. Profesorul Șooș Adalbert de la Școala Gimnazială din Papiu Ilarian expune în holul mare al Casei de Cultură ”Pompeiu Hărășteanu” Luduș o interesantă expoziție de artă în care prezintă mai multe creații artizanale cu o temă care s-ar putea numi ”O viață continuă”. Materialul de lucru îl constituie rădăcinile, crengile, butucii de vie care nu mai sfârșesc în foc ci primesc o nouă viață, o perenitate asigurată de arta și viziunea plină de fantezie a artistului Șooș Adalbert. Lucrările, mici obiecte de artă care pot încălzi cu vraja lor orice cămin, pot fi admirate la Luduș până la sfârșitul lunii aprilie.

 

 Muresul

 

Sport. Clubul Sportiv ”Mureșul” Luduș a fost înființat în anul 1922 și după mai mult de nouă decenii de activitate are patru secții active: fotbal  (129 de sportivi), baschet ( 52 ), judo ( 29 ) și tenis de masă ( 12 ). Pregătirea sportivilor este asigurată de antrenorii Adrian Oaneșși Ciprian Ruță la baschet, Lavinia Bologa la judo și Alexandru Cîrpaci Szanto la tenis de masă.

La secția fotbal activează Ioan Orosfoian, antrenor principal și Gabriel Rotaru, antrenor secund la echipa de seniori și antrenorii de la cele șase echipe de juniori: Cosmin Botezan, Nicolae Stîngă, Gabriel Rotar, Virgil Nicoară și Enyedi Mihai.

 

Validare de mandat. În urma demisiei consilierului local Vitalie Suruceanu din Consiliul Local Luduș, legislativul local a aprobat încetarea de drept a mandatului de consilier local al  celui numit mai sus. Locul celui demisionat a fost ocupat, conform adresei trimise de Partidul Democrat Liberal – Organizația Județeană Mureș, de Sorin Hățăgan supleant pe lista de candidați a Ap MS pentru alegerile locale din anul 2012. În ședința Consiliului Local a fost validat mandatul de consilier local al economistului Sorin Hățăgan, șef birou contabilitate la Termocentrala Iernut. În cadrul Legislativului local, Sorin Hățăgan este membru în Comisia de specialitate ”Administrarea Domeniului Public și Privat și Administrație Publică Locală”.

 

 4717

 

Box. În această săptămână, miercuri 2 aprilie de la ora 16, Casa de Cultură ”Pompeiu Hărășteanu” a găzduit o gală de box numită ”Cupa Ludușului”, ajunsă la ediția a II-a. Au participat echipele CSM Sibiu, CS Linca Alba Iulia, FC Gilău, Voința Cluj-Napoca, CSM Cîmpia Turzii și Ring Box Tîrgu Mureș. Intrarea a fost liberă.

 

 

 

 

 

A CONSEMNAT,

IOAN ANDREIU BORGOVAN

 

 

 

Sursa: PUNCTUL – www.punctul .ro

Articole Similare

Back to top button