Noutati

Stiri pe scurt din Luduș, consemnate de Ioan Andreiu Borgovan !

 

IMG_1769

 

Proiect sportiv.

 

Dennis Bordan, președintele ATLETIC CLUB SPORTIN Ludușși președinții secțiilor sportive, Emil Alecu Stan (atletism), Lajos Moldovan (tenis de masă) și Ioan Nicolae Cârcoană ( tenis de câmp) au definitivat programul de participare la competițiile naționale din acest an. La ateltism sunt prevăzute participări ale atleților din Luduș la nouă Campionate Naționale, la diferite grupe de vârstă, toate competițiile având loc la București. La tenis de masă, juniorii și junioarele vor participa cu un lot de patru sportivi la campionatele care se desfășoară la Bistrița, Buzău, Mediașși Slatina.

La Campionatul Național de tenis de câmp, categoria 12 ani băieți, vor participa la București doi sportivi cu șanse mari de a obține o bună performanță. Dar, până atunci, la această categorie, Mihai Cârcoană va participa la mai multe concursuri de pregătire.

Conform tradiției, Atletic Club Sportin organizează în acest an concursul interjudețean pentru copii și juniori „Trofeul Ella Kovacs” – Ediția a X-a jubiliară cu prezența celei care a dat numele trofeului și, posibil, cu participarea Gabrielei Szabo, ministrul Tinereului și Sportului.

 

IMG_1762

 

Comisie.

 

În ședința ordinară a Consiliului Local Luduș s-a luat în discuție un referat întocmit de consilierul juridic Mihai Paul Precup în legătură cu aplicarea prevederilor Legii 350/2005, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general. Pentru întocmirea unui regulament și a unei metodologii de acordare a acestor finanțări din bugetul local, consilierii și-au desemnat reprezentanții într-o comisie de elaborare a metodologiei finanțărilor nerambursabile,  comisie stabilită prin dispoziție a primarului Cristian Moldovan. Din comisie fac parte șefii comisiilor pe domenii a Consiliului Local: Ioan Rad,”Administrarea Domeniului Public și Privat și Administrație Publică locală; Ioan Bungardi,”Buget, Finanțe, Contabilitate și Fonduri Europene; Gelu Puia, ”Urbanism, Amenajarea teritoriului și Protecția mediului”; Enyedi Mihai, ”Învățământ, Cultură, Sănătate, Sport, Agrement, Culte și Protecție specială”; Luminița Boca, ”Juridică, Apărarea drepturilor omului, Ordine  publică și Relația cu cetățenii”.

 

IMG_1764

 

Tarife noi.

 

În cadrul Consiliului Local Luduș a fost pus în discuție un proiect de hotărâre cu privire la majorarea tarifelor pentru serviciile de salubritate prestate de SC ROSAL GRUP SA- Punctul de lucru Luduș. Propunerea de majorare cu 2,20 % este în concordanță cu indicele de inflație corespunzător perioadei octombrie 2012 – decembrie 2013 și conform Contractului de delegare a Serviciului de Salubritate Luduș încheiat în anul 2009 între Primăria orașului și SC ROSAL GRUP SA. Proiectul a fost dezbătut de consilierii Tănasie Bologa, Ioan Rad, Simion Vasile Trifan, Ciprian Turdean, Ioan Bungardi și Daniel Totu. Primarul Cristian Moldovan și city managerul Sorinel Tripon au făcut precizările și completările necesare după care proiectul a fost aprobat în unanimitate.

 


 

 

A CONSEMNAT,

IOAN ANDREIU BORGOVAN

 

 

 

Sursa: Punctul – www,punctul.ro

Articole Similare

Back to top button