Noutati

Expoziție cu tema “Primăvara-n sărbătoare”, a Cercului de abilități practice de la Școala Gimnazială “Ioan Vlăduțiu” Luduș !

 

3

 

La începutul anului școlar 2013-2014, la inițiativa d-nei învățătoare Hereșanu Ildiko, la Școala Gimnazială “Ioan Vlăduțiu” s-a înființat Cercul de abilități practice “Macrame – Arta înnodatului” destinat elevilor claselor a III-a și a IV-a.

Membrii echipei de proiect (prof. înv. primar Hereșanu Ildikó, Izsák Erika și Boca Daniela) ne-am propus să le oferim elevilor posibilitatea de a-și descoperi interesul pentru activitatea practică și pasiunea pentru artă.

1

Prin intermediul acestui cerc urmărim relevarea şi stimularea dezvoltării înclinaţiilor, intereselor şi aptitudinilor elevilor, oferind posibilitate pentru manifestarea iniţiativei şi creativităţii acestora. Tehnica de lucru este diferită de tehnicile învățate în orele de abilități practice: tapiseria neconvențională, cunoscută și sub numele de “macrame” sau tehnica înnodatului. Această tehnică ajută la formarea deprinderilor motrice în manieră artistică, dezvoltă deprinderi de ornamentare şi înfrumuseţare a ambientului, educă răbdarea, stimulează creativitatea și formează simțul artistic.

4

Acum, la început de primăvară, în cadrul activităților Cercului de abilități practice am deschis cutiuţa creativă a micilor comori și am venit în întâmpinarea Sărbătorilor Pascale realizând decoraţiuni primăvăratice cu flori și ornamente deosebite de Paşte.

5

În săptămâna programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!” am organizat o expoziție cu tema „Primăvara-n sărbătoare” în Biblioteca Școlii Gimnaziale “Ioan Vlăduțiu”, pentru a vă încânta privirea cu câteva lucrări realizate la activitățile din cadrul cercului, pentru a recunoaște meritele și îndemânarea elevilor noștri.

6

Munca elevilor a fost apreciată de d-l director Banea Ioan Adrian, de d-na director adjunct Călugăr Melania, de profesorii din unitatea noastră și de părinți,  iar pe lângă laude și încurajări elevii au primit diplome de merit.

Elevii cu mâini dibace sunt: Bolog Raluca, Hădărig Mara, Pop Carmen, Pop Oliver (clasa a III-a C), Balog Bernadett, Moldovan Krisztina-Lenke, Nagy Edina (clasa a III-a D),

7

Biro Anamaria, Bucur Denisa, Tămășoi Ștefania (clasa a IV-a A), Bogătean Cosmina, Mureșan Andreea, Szente Naiana (clasa a IV-a B), Hărșan Andreea, Oniț Anamaria, Sonica Răzvan (clasa a IV-a D), Ambrus Andrea, Kodori Szidónia, Pethő Tímea (clasa a IV-a E).

2

Dorim ca acest proiect educațional să prindă rădăcini în școala noastră, vrem să continuăm și să dezvoltăm activitatea cercului și în următorul an școlar. Sperăm ca acești elevi să fie un exemplu demn de urmat și o sursă de inspirație pentru ceilalți elevi ai școlii noastre.

 

 


 

Au consemnat,

prof. înv. primar Hereșanu Ildikó

prof. înv. primar Izsák Erika

prof. înv. primar Boca Daniela

Articole Similare

Back to top button