Noutati

Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Luduş s-a inaugurat astăzi !

 

După ce CJ Mureş a votat, în şedinţa lunii mai înfiinţarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Luduş, astăzi ,12 iunie 2014, acesta a fost inaugurat în prezenţa oficialităţilor judeţene şi locale. Proiectul a costat 3,7 milioane de lei, din care 2,7 milioane cheluieli neramburasbile, iar lucrările de reabilitare au durat 26 luni, încheindu-se în luna octombrie a anului trecut.
Un număr de 108 persoane cu probleme psihice vor fi găzduite la noul centru de reabilitare la Luduş. Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Luduş se adaugă celorlalte centre rezidenţiale pentru adulţi, persoane cu deficiente neuropsihiatrice din judeţul Mureş. Acestea funcţionează în Reghin, Glodeni, Căpuşu de Câmpie, Călugăreni, Brâncoveneşti, Sighişoara şi Lunca Mureşului, având în îngrijire 1200 persoane cu probleme psihice. Prin deschiderea centrului au fost create 74 de noi locuri de muncă la Luduş.

 

1

 

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, Schmidt Lorand, a precizat că:

“La centrul din Luduş vor beneficia de tratament şi recuperare 108 persoane cu handicap mental. Din cele 8 centre de servicii rezidenţiale de asistenţă socială pentru protecţia persoanelor adulte cu dizabilităţi din judeţul Mureş, 3 centre de recuperare sunt similare celui de la Luduş, respectiv centrele de la Brâncoveneşti, Călugăreni şi Reghin, cu 620 de beneficiari.”
Vă invităm să vizionaţi albumul foto realizat la acest eveniment pe pagina de Facebook, Radio Transilvania Ludus:

 

 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.656822294402229.1073741841.573324379418688&type=1

 

 

A CONSEMNAT,
DAN LUDUSAN

Articole Similare

Back to top button