Noutati

ÎNŞELĂCIUNE LA CASA DE AJUTOR RECIPROC DIN ÎNVĂŢĂMÂNT, DE LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 DIN LUDUŞ !

 

Zeci de oameni s-au trezit cu datorii mari la CAR, deşi îşi plătiseră ratele. Metoda prin care au fost înşelaţi este simplă.

Plouă cu reclamaţii la Casă de Ajutor Reciproc din învăţământ, de la Şcoala Gimnazială nr. 1, din Luduş, judeţul Mureş. Zeci de persoane încearcă să îşi recupereze banii adunaţi din cotizaţia lunară, care parcă au intrat în pământ.
Oamenii nu numai că NU pot încheia colaborarea cu instituţia, dar s-au trezit că, în numele lor, au fost luate împrumuturi de zeci de mii de lei. Supăraţi, o parte dintre păgubiţi le-au cerut socoteală reprezentanţilor Casei de Ajutor. Între timp, poliţiştii fac şi ei cercetări pentru înşelăciune şi fals.

 

2

 

40 de persoane din Mureş au aflat cu stupoare că nu se mai pot împrumută de la Casa de Ajutor Reciproc, iar de ridicat fondurile adunate – nici vorba. Oamenii figurează că fiind datornici. Păgubiţii susţin că şi-au plătit datoriile, prin reprezentanta CAR, delegată să strângă sumele din comunele şi satele în care locuiesc ei. Dar se pare că banii nu au fost niciodată înregistraţi. Ba mai mult, se plâng oamenii – femeia ar fi luat împrumuturi în numele lor, folosindu-se de acte false.

 

3

 

Ileana Mirestean, păgubită: “Ea mergea şi scotea în numele nostru bani de la CAR, nu ştiu cum i-a dat.”

Cei înşelaţi au aflat despre aceste probleme abia când au vrut să verifice situaţia conturilor.

Ana Mureşan, păgubită: “Domnul Câmpeanu zice că nu am la CAR decât 3 rate plătite din 14.000 de lei, numai trei rate mi-s plătite. Cum să fie trei rate, că eu lună de lună am dat banii. Şi nu mi-a dat niciodată chitanţă.”

În urmă plângerilor, s-a început o anchetă, care a scos la iveală faptul că reprezentanta CAR ar fi adunat astfel 200.000 de lei.

 

1

 

Andreea Pop, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureş: “A fost înregistrat un dosar penal pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.”
Femeia nu mai lucrează acum la Casa de Ajutor Reciproc. Dacă va fi găsită vinovată, va fi nevoită să restituie oamenilor banii şi riscă să ajungă după gratii.

 

 

 

Sursa:
Ştirile Pro TV

la link-ul – http://stirileprotv.ro/stiri/social/zeci-de-oameni-s-au-trezit-cu-datorii-mari-la-car-desi-isi-platisera-ratele-metoda-prin-care-au-fost-inselati-este-simpla.html

Articole Similare

Back to top button