Noutati

Campania naţională de prevenire a traficului de persoane “NU TE LĂSA PĂCĂLITĂ!” va ajunge şi la Luduş !

 

Centrul Regional Tg. Mureş al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) implementează la nivel local Campania Naţională de Prevenire intitulată „Victimă a traficului de persoane poţi fi chiar TU!” lansată în iunie 2014 în cadrul unei conferinţe de presă organizată în cadrul Proiectului „ P.I.P” derulat în Programul de Cooperare Elveţiano-Român.
Sub sloganul „Nu te lăsa păcălită!” vor fi desfăşurate activităţile de prevenire ale campaniei cu accent pe exploatarea sexuală, dat fiind că România se află în topul ţărilor de origine ale fenomenului traficului de persoane la nivel european, conform evaluărilor anuale ale diferitelor ţări membre U.E.
Grupul ţintă vizat de această campanie este format din tinerii cu vârste cuprinse între 14 – 25 de ani, dar şi publicul larg, mai exact persoanele care interacţionează cu tinerii , analiza A.N.I.T.P. reliefând faptul că , în cazul exploatării sexuale, vulnerabilitatea în rândul tinerilor este crescută şi mai mult de jumătate din aceste victime sunt exploatate pe teritoriul ţării noastre.

 

campanie-victime-sexuale

 

Astfel, specialiştii Cr.Tg.Mureş vor fi prezenţi în rândul comunităţii din judeţele Mureş şi Harghita prin organizarea de lecţii deschise, mese rotunde şi activităţi stradale în cadrul cărora să fie diseminate informaţiile legate de această campanie, distribuite materiale de prevenire care să vină în sprijinul tinerilor, potenţiale victime ale acestei forme de exploatare, precum şi popularizată linia telefonică HELP LINE 0 800 800 678.
De asemenea, tot pentru implementarea regională, se vor întruni echipele interinstituţionale antitrafic constituite la nivelul celor două judeţe, pentru diseminarea informaţiilor campaniei şi aplicarea de chestionare pentru evaluarea impactului asupra grupurilor ţintă.
Pentru atingerea scopului acestei campanii se fac demersuri pentru întâlniri cu tinerii din taberele şcolare, tinerii instituţionalizaţi în sistemul de protecţie socială, cadre didactice, elevi ai instituţiilor de învăţământ şi specialişti ( poliţişti, cadre de jandarmi, asistenţi sociali, psihologi şcolari, etc.)
Campania este susţinută şi de un spot video care va fi pus la dispoziţia posturilor Tv. locale în vederea difuzării, astfel ca informaţia să ajungă la un număr cât mai mare de beneficiari.
Activităţile se vor desfăşura în perioada iunie 2014 – septembrie 2014, la finalul campaniei urmând să fie realizată o analiză a impactului activităţilor derulate în atingerea scopului propus, şi anume, reducerea traficului de persoane în scopul exploatării sexuale.

 

 

Comisar de poliţie,
Zaharia Cristina

Articole Similare

Back to top button