Noutati

Șantiere pe străzile orașului Luduș !

 

Se lucrează din Gheja până în Roșiori

În aceste zile s-a intrat în ce-a de-a 3-a lună de execuție a lucrărilor care se desfășoară pe mai multe fronturi în cadrul unui proiect de mare anvergură pentru reabilitarea rețelelor de apă potabilă și canalizare menajeră. La o primă constatare, constructorul IZOREP Tîrgu-Mureș, proiectantul – AECOM Tîrgu-Mureș și beneficiarul – AQUASERV și Primăria orașului conlucrează în mod fericit și rezultatele sunt evidente. Pentru a afla mai multe amănunte, city managerul Sorinel Tripon ne-a oferit mai multe informații.

Sectorul Gheja

A fost locul în care au demarat lucrările și evident, până acum au fost finalizate un număr de cinci străzi: Nucilor, Teilor, Eroilor, Șesului și Orizontului. În aceste zile se finalizează și strada Horei cu o lungime de 238 metri. Pe toate aceste străzi s-au executat inclusiv racordurile de canalizare unde au fost aduse căminele până la limita de proprietate. În această săptămână se lucrează pe strada Dezrobirii (400 m) și putem spune că rețeaua principală este aproape terminată și se mai lucrează doar la racordurile menajere. Sorinel Tripon spune că pe strada Ioan Oltean, o stradă în dezvoltare, s-au suplimentat racordurile menajere pe ambele părți ale străzii care are aproximativ 700 de metri.

 

1

 

Reabilitare mult așteptată

În partea veche a orașului se lucrează pe strada Avram Iancu (500 m), după ce au fost încheiate lucrările pe strada Florilor (180 de m) strada Bisericii (100 de m) unde sunt realizate și racordurile. Strada Avram Iancu este finalizată în cea mai mare parte și se lucrează la branșamente. În perioada următoare constructorul este obligat să refacă strada la situația anterioară, betonată sau asfaltată. Aceasta este o reglementare legală prevăzută în contract, dar utilizatorii care circulă spre cimitir ar dori amenajarea a cel puțin un trotuar pietonal. „În acest an, strada rămâne așa. Ne gândim la o sistematizare și atunci vom face măcar un trotuar”, spune Tripon. Desigur, viitorul acestei străzi depinde de resursele financiare de care dispune Primăria. Intenția există, dar nu este suficient doar atât pentru a pune în parametri firești această stradă pe care circulă toți ludușenii.
Săptămâna trecută au început lucrările pe strada Policlinicii (450 m) unde se execută lucrări de canalizare și pe zona de legătură dintre strada Crinului și strada Policlinicii în zona fostei fabrici de sticlă, acolo unde nu există rețea de canalizare.
Au început lucrările și pe strada 8 Martie unde se face o extindere de la fostul CAP și până la limita orașului spre Roșiori, cu specificarea că în acest cartier structura existentă nu permite executarea unor asemenea lucrări.

Conlucrare bună

SORINEL TRIPON: declară că până acum „Cu toate inconvenientele posibile ale unei lucrări de asemenea amploare, desfășurarea fazelor sunt normale și antreprenorul general este receptiv la doleanțele noastre. Avem o colaborare foarte bună cu Aquaserv-ul și sper să încheiem lucrările în bune condiții”.
MIHAI PĂTRU, diriginte de șantier: „Pe strada Avram Iancu lucrarea este spre final, se mai execută racordurile individuale de canalizare la colectorul stradal care este executat. În această săptămână se va circula normal pe această stradă”.
FLORIN NEMEȘ, șef de lucrări: „Nu am avut situații deosebite pe teren, lucrările sunt în grafic și vrem să încheiem lucrările în această săptămână”.
CĂTĂLIN SAS, IZOREP: „Suntem în grafic chiar dacă ploile ne-au creat dificultăți. Lucrările de canalizare se termină anul acesta, întregul proiect, anul viitor”.
În acest moment sunt premise bune pentru încheierea lucrărilor conform proiectului.

 

 

A CONSEMNAT,
IOAN ANDREIU BORGOVAN

Sursa: PUNCTUL – www.punctul.ro

Articole Similare

Back to top button