Noutati

O săptămână de ȘCOALĂ DE VARĂ la Școala Gimnazială “Ioan Vlăduțiu” !

 

În prima săptămână de vacanță, la Școala Gimnazială “Ioan Vlăduțiu” au fost organizate activități recreative pentru copiii din clasele III-IV, care participă la cursurile Cercului de abilități practice, în cadrul proiectului educațional „Școala de vară”. Proiectul și-a propus să răspundă unei nevoi crescânde a copiilor de a participa la activități educative și în timpul vacanței de vară.

 

5
Luând în considerare propunerile și așteptările formulate de copii, s-au desfășurat activități care să le ofere o alternativă valoroasă în petrecerea plăcută și instructivă a timpului liber. Programul a avut un format dinamic, distractiv, special creat pentru această perioadă, astfel încât să ne asigurăm că participanții se simt bine și se distrează cât timp sunt cu noi, dar și că au beneficii în ceea ce privește dezvoltarea lor pe plan fizic, mental și social. De asemenea, părinții au apreciat obiectivele acestui proiect: însușirea și practicarea unor activități specifice vârstei și adresate petrecerii timpului liber în mod benefic, stimularea inițiativei personale a elevilor și dezvoltarea capacității de a accepta noi provocări, formarea și dezvoltarea spiritului de echipă, manifestarea bucuriei de a fi împreună cu ceilalți prin adoptarea unor stări de acceptare, colaborare, solidaritate.

 

1
Activitățile zilnice au reprezentat un mix a trei elemente de bază: muzică, joacă structurată și artă, elevii bucurându-se de activități creative și recreative. În fiecare zi, de la ora 9 la ora 12, copiii înscriși la cerc, au avut parte de jocuri distractive, cântece cu mișcare și au participat la ateliere de creație, coordonate de doamnele învățătoare Hereșanu Ildiko, Boca Daniela și Izsák Erika.

 

2
Proiectul Școlii de vară a avut ca principal scop valorificarea potențialului creativ al copiilor cu privire la capa¬citatea acestora de a-și perfecționa com¬petențele acumulate în timpul anului școlar la Cercul de abilități practice și de a le folosi în diverse contexte. Dorința de a cunoaște și de a lucra nu a întâmpinat nicio barieră în comunicarea și activitatea cu elevii, reușind să-i motivăm astfel încât, la finalul proiectului, aceștia au realizat, prin tehnica macrame, accesorii utile în acest anotimp: cordoane, brățări, poșetuțe, suporturi de telefon.

 

3
În concluzie, proiectul Şcolii de vară, unic în peisajul educațional al școlii noastre, a constituit o premieră și a fost apreciat atât de copii, cât și de părinți datorită activităților inedite și diverse, fapt care s-a concretizat printr-o participare numeroasă. Dovadă sunt părerile scrise de elevi în Jurnalul de impresii al programului:

 

4
“Mie îmi plac aceste activități deoarece învăț să creez multe lucruri interesante. Mă relaxez în timp ce fac ceea ce îmi place.” (Pop Carmen, clasa a III-a C)
“Apreciez activitățile de la Cercul de abilități practice pentru că învățăm multe lucruri interesante, ne distrăm și ne simțim bine.” (Hădărig Mara, clasa a III-a C)
“Am învățat să fac lucruri practice, obiecte minunate pe care le-au apreciat și alți oameni.” (Sonica Răzvan, clasa a IV-a D)
“Am învățat să am încredere în mine și că orice este posibil dacă ai răbdare și încredere. Acest cerc mi-a dăruit mulți prieteni” (Szente Naiana, clasa a IV-a B)

Prin acest proiect școala a devenit un altfel de loc pentru o altfel de învățare în această perioadă. A fost o nouă experiență din viața de școlar și a fost una placută!

 

 

 

AU CONSEMNAT,
prof. înv. primar Hereșanu Ildikó
prof. înv. primar Boca Daniela
prof. înv. primar Izsák Erika

Articole Similare

Back to top button