Noutati

GHEJA, ÎN SĂRBĂTOARE!

 

După un model deja consacrat sărbătoarea „Fiii Satului”, indiferent ce titulatură ar primi, face istorie. Este prilej de sărbătoare şi de întâlnire cu cei plecaţi departe de casă, unii chiar dincolo de graniţe. Fără îndoială că este un act de cultură, prin participarea unor artişti consacraţi şi prin marea audienţă la public.

A devenit o tradiţie şi pentru cartierul oraşului Luduş, Gheja, ca în fiecare an, la început de iulie să-şi invite oaspeţii la o sărbătoare de excepţie.  În data de 13 iulie 2014, în organizarea Primăriei şi a Consiliului local Luduş are loc ce-a de-a doua ediţii a spectacolului maraton „GHEJA ÎN SĂRBĂTOARE”. Începe sâmbătă seara cu o discotecă în aer liber,  iar duminică, la ora 10 dimineaţa, continuă cu „Crosul tinereţii”, expoziţii tematice de păsări şi câini de rasă, concursuri de table şi skandenberg, demonstraţii de moto-cross, demonstraţii de tatuaje şi modelaj cu artiştii Szabo Angelo şi Gherman Vlad. Punctul forte al primei părţi a manifestării este concursul de bancuri „La să cânte că-i din Gheja!” şi concursurile trăznite cu echipa „Verii luduşene”.

 

GHEJA

 

În partea a doua, spectacolul folcloric îi are invitaţi pe: Leontina Pop, Dorina Grad, Livia Sorlea, Maria Sântean Faghiura, Dorina Oprea, Flaviu Florea, Narcisa şi Teodor Ţogorean, Monica Pârlea şi Ionela Moruţan. Dansuri populare cu Ansamblul „Transilvania” din Luduş şi Ansamblul profesionist „Mureşul” din Târgu Mureş. Pe afiş mai remarcăm numele Sorinei Puiac, Mădălina Grama, Ovidiu Nikita, Cercurile Canto „Bella Muzica” şi Raluca Focşan Bogătean. Se vor acorda premii de excelenţă pentru cei care, de la precedenta ediţie s-au remarcat în domeniul lor de activitate.

Un program pe cât de generos, pe atât de atractiv şi care se va finaliza la orele nopţii cu un concert de muzică uşoară susţinut de artiştii: Bianca Boar, Timea Fekete, Emanuel, Formaţia „Frappe” şi trupa de hip-hop „Paradox”.

Este limpede că organizatorii au scos la bătaie artileria grea şi vor să facă din spectacolul „GHEJA ÎN SĂRBĂTOARE” o manifestare culturală căruia să i se ducă vestea!

 

 

 

A COMSEMNAT,
IOAN ASTĂLUS

Articole Similare

Back to top button