Noutati

Merită reținut din ședința lunii august, a Consiliului Local Luduș!

 

PROIECT AMÂNAT.

În ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din luna august, unul dintre proiectele de hotărâre a fost analizat cu atenție deosebită de către aleșii locali. Subiectul proiectului de hotărâre era trecerea din domeniul public în domeniul privat al Unității Administrativ Teritoriale a imobilulului „Centrala Termică nr. 1” situat în orașul Luduș, strada Bradului nr. 4A. Imobilul este constituit din teren în suprafață de 480 mp și construcție în suprafață de 467 m.p. După trecerea în domeniul privat, imobilul va fi scos din funcțiune și va fi valorificat prin vânzare la licitație. În cuprinsul proiectului de hotărâre era prevăzută și componența comisiei care va întocmi procesul verbal de scoatere din funcțiune a mijloacelor fixe: Maria Suciu, șef Birou BFCRU; Cosmina Banea și Genoveva Bologa, inspectoare în cadrul Biroului BFCRU. Într-un alt punct al Proiectului de hotărâre era prevăzut că procedura de valorificare prin vânzare la licitație va fi supusă dezbaterii CL Luduș după finalizarea procedurilor de trecere a imobilului în domeniul privat și de scoatere din funcțiune. Toate acestea s-ar fi pus în aplicare în cazul în care Legislativul local ar fi aprobat raportul de evaluare întocmit.

 

Buget 1

 

După discuții îndelungate care au fost inițiate de consilierul Ioan Bungardi care a afirmat că prețul de evaluare nu este corect, fiind prea mic, consilierii au intervenit pro sau contra aprobării proiectuui de hotărâre: Adrian Deteșan: „Este prețul pieței, clădirea este distrusă”; Daniel Totu : „Trebuie să i se dea o utilitate clădirii. Prețul de vânzare este prea mic”; Ciprian Turdean : „Să ne gândim bine înainte de a vinde clădirea. Să amânăm vânzarea. Să folosim banii cât mai bine”. Anca Năsăudean : Prețul de evaluare nu este prețul de pornire a licitației. Acesta va fi stabilit de Consiliul Local. Aceasta este procedura prevăzută în legislație”; Liviu Botezan : „Valorificarea este prevăzută la punctul 5 al Proiectului de hotărâre”; Enyedi Mihai: „Să amânăm proiectul până când ne vom edifica”; Ciprian Turdean : „Să analizăm oportunitatea sau necesitatea vânzării imobilului și argumentele pe care le va prezenta Executivul și apoi vom decide”. Cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre a fost amânat.

 

Buget 4

 

SUPLIMENTARE.

În urma ploilor abundente căzute în luna mai, numeroși cetățeni care locuiesc pe strada 8 Martie, precum și Ioan Bungardi, administratorul firmei SC ROWOOD EXIM SRL au sesizat administrația locală despre existența în zonă a unei subdimensionări a diametrului canalizării pluviale. Evident, din cauza cantităților mari de apă pluvială care nu mai puteau fi canalizate, s-au creat deversări de apă în curțile oamenilor. Pentru corectarea acestei deficiențe, directorul DIPZV Liviu Popa din cadrul primăriei a solicitat suplimentarea bugetului alocat cu 3000 lei, reprezentând contravaloarea a 9 m de tub PVC de 500 mm, un cot PVC de 500 mm – 45 grade și o mufă de racordare la 500 mm. Lucrarea va fi executată în regie proprie de muncitorii din cadrul primăriei. În ședința Consiliului Local această solicitarea a fost aprobată.

 

 

 

A consemnat
IOAN ANDREIU BORGOVAN

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

Articole Similare

Back to top button