Noutati

ATOP Mureş se preocupă de siguranţa cetăţeanului! La Luduş, întâlnirea Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică!

 

Oraşul Luduş a găzduit miercuri, 10 septembrie 2014, întâlnirea organizată de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş. Întâlnirea a avut ca scop identificarea celor mai bune soluţii pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice pe raza localităţilor, creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, colaborarea între autorităţile locale şi IPJ Mureş. La întâlnire au participat Eugen Bândea – preşedintele ATOP Mureş, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, consilieri judeţeni, şefii Poliţiilor Luduş, Iernut şi Sărmaşu precum şi primarii sau viceprimarii din cele trei oraşe, primarii comunelor din aceste zone, alături de ofiţeri din structurile operative de la nivelul celor trei Poliţii. Reuniunea a avut drept scop evaluarea activităţii privind asigurarea ordinii publice pe parcursul anului 2013 şi în primele 6 luni ale acestui an, pe teritoriul de competenţă a celor trei Poliţii orăşeneşti, discutarea aspectelor ce ţin de promovarea intereselor comunităţii, în ideea realizării unui climat de siguranţă şi securitate publică.

 

ATOP 1

 

Au prezentat informări: Eugen Bândea – preşedintele ATOP Mureş şi şefii Poliţiilor Luduş, Iernut şi Sărmaşu, după care a urmat un dialog între cei prezenţi.

Preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Mureş, Eugen Bândea:

“Ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului trebuie să reprezinte pentru fiecare autoritate o prioritate. ATOP Mureş s-a preocupat mereu şi a încercat să găsească, împreună cu autorităţile locale din fiecare oraş şi comună, cele mai bune şi eficiente soluţii la multiplele probleme care apar în acest domeniu. Doresc să le mulţumesc pentru interesul acordat şi pentru seriozitatea cu care au tratat de fiecare dată aceste probleme sensibile ale comunităţilor şi să-i asigur de întregul meu sprijin şi pe viitor. Cetăţeanul nu este vinovat de unele decizii administrative, el este doar beneficiarul acestora. Nu avem voie să lăsăm nicio clipă impresia nimănui că nu este în siguranţă, de aceea, prin efortul conjugat al celor responsabili, trebuie să asigurăm condiţiile decente de trai pentru fiecare dintre noi.

 

ATOP 2

 

Acesta a fost şi scopul acestei întâlniri. Am dorit să vedem în teritoriu care sunt problemele cu care se confruntă oraşele şi comunele din zona de câmpie a judeţului Mureş. Este şi o întâlnire informală unde am prezentat situaţia şi Planul strategic al ATOP Mureş pentru a spori eficientă poliţiei şi a reduce infracţionalitatea. Problemele puse în discuţie sunt complexe, atât de ordin organizatoric, cât şi logistic. Nu poţi spori securitatea cetăţeanului dacă nu ai şi mijloacele adecvate. Majoritatea acestor administraţii locale deţin resurse limitate care pot fi alocate dotării poliţiştilor şi a secţiilor de poliţie. Toate subiectele aduse în discuţie la aceste întâlniri vor fi centralizate, se va face o analiză atentă a situaţiei reale şi se vor găsi soluţii punctuale la problemele expuse”.

 

 

 

A consemnat
DAN LUDUSAN

 

Album foto pe pagina de Facebook Radio Transilvania:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.702440106507114.1073741880.573324379418688&type=1

Articole Similare

Back to top button