Noutati

ALARMARE PUBLICĂ! COMUNICAT DE LA PRIMĂRIA ORAŞULUI LUDUŞ REFERITOR LA MĂSURILE ȘI REGULILE DE COMPORTARE LA RECEPȚIONAREA SEMNALELOR DE ALARMARE – SEMNAL DE ÎNCETAREA ALARMEI.

 

Primăria oraşului Luduş, transmite prezentul comunicat, către populaţia oraşului:
În vederea cunoaşterii de către cetăţenii oraşului a semnalelor de alarmare specifice, precum şi a măsurilor de protecţie în situaţii de urgenţă, care trebuie respectate de către aceştia, în data de marţi, 02.12.2014, la ora 11.00, va avea loc un exerciţiu de alarmare publică în oraşul Luduş.
În acest sens, se vor pune în funcţiune toate sirenele electrice din oraş, pentru declanşarea semnalului de încetarea alarmei, care constă într-un sunet continuu de aceeași intensitate cu durata a 2 minute și care anunţă populația că pericolul a trecut.
Informăm populaţia oraşului, că este numai un exerciţiu de verificare a sistemului de înştiinţare – alarmare şi de cunoaştere de către cetăţeni a semnalelor de alarmare, care se transmite în situaţii de urgenţă şi nu trebuie să intre în panică sau confuzie.

 

Primaria

 

MĂSURI ȘI REGULI DE COMPORTARE LA RECEPȚIONAREA SEMNALELOR DE ALARMARE.

 
SEMNAL DE ÎNCETAREA ALARMEI

În primul rând menționăm faptul că în situație reală încetarea alarmei este precedată de introducerea unui alt semnal care anunță după caz, un atac aerian, sau o calamitate naturală, etc.

 

s560x316_sirene_electrice

 

– După comunicarea acestui semnal, de încetarea alarmei, populația acționează în concordanță cu situația fiecăruia :
– Muncitorii, funcționarii, studenții și elevii, se întorc la locurile de muncă și la școală, sau întrerup activitatea pentru a participa la lichidarea urmărilor dezastrului produs;
– Populația neîncadrată în muncă și copiii, se întorc acasă și acționează în funcție de comunicările primite;
– Se reiau activitățile economico-sociale.
– Toată populația trebuie să fie pregătită pentru eventualitatea repetării alarmei și să urmărească cu atenție comunicările și semnalele organelor de protecție civilă !

Vă mulţumim pentru înţelegere şi colaborare!

 

 

 

Inspector protecție civilă                                                                                                     Șef serv. S.V.S.U. și P.L.
       Coman Alin Dorin                                                                                                                      Tripon Cristian

Articole Similare

Back to top button