Noutati

“SHOEBOX – CADOUL DIN CUTIA DE PANTOFI” A AJUNS ŞI LA LUDUŞ!

 

Motto:”Fă tot binele de care eşti în stare prin orice mijloace, în orice fel, în toate locurile posibile, oricând, oricui, atâta vreme cât poţi”! (J.W.Goethe)

Sărbatorile de iarnă se apropie cu paşi repezi şi aduc cu ele cea mai aşteptată perioadă a anului, cea în care ne revedem cu cei dragi, în care primim şi oferim daruri, în care îmbrăţişăm şi suntem îmbrăţişaţi mai mult. Este vremea în care, cu siguranţă, inimile noastre nu pot să nu rezoneze şi cu cei care sunt mai puţin norocoşi, cu cei care nu se pot bucura de cele menţionate mai sus, cu copiii care tânjesc după dragostea părinţilor plecaţi departe. Este imposibil ca această imagine să nu impresioneze şi să nu sensibilizeze!

 

ShoeBox2

 

Campania ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi, a cărei iniţiatoare în Luduş este farmacista Moldovan Sanda, a ajuns la a 8-a ediţie la nivel naţional şi este concepută ca o acţiune menită să pună zâmbetul bucuriei pe faţa unui copil. Cum? Deschizându-ţi inima şi implicându-te în proiectul al carui organizatori sunt: Moldovan Sanda, Pandrea Ana şi Hambeţiu Anamaria Cristina, persoane care îţi stau la dispoziţie pe paginile lor de Facebook cu orice informaţii care te interesează.

Au venit alături de noi, în calitate de parteneri, Primăria şi Consiliul local Luduş, Radio Transilvania, Casa oraşenească de cultură ”Pompeiu Hărăşteanu”, Şcoala Gimnazială “Ioan Vlăduţiu”, Şcoala Gimnazială Nr. 1, Liceul Tehnologic Nr.1 Luduş, Grădiniţa ”Căsuţa fermecată”, Farmacia “Sandra” şi Copy Tech Computers.

La Luduş, campania ShoeBox se desfăşoară în zilele de 7, 8, 9 şi 10 decembrie 2014, când se va face colectarea pachetelor la Casa de cultură, zilnic, între orele 12-18. Ai mai jos afişul:

 

ShoeBox1

 

Deci, dacă doreşti să te implici, vino cu 1,2,3,… cutii în locaţia stabilită, Casa de cultură. La intrare te vor aştepta voluntarii care te vor îndrepta spre sala de depozitare pe uşa căreia vei găsi afişul: Pune pachetul,aici!
Iată paşii pe care îi ai de făcut:

Pasul 1 = Pregăteşte cutia / cutiile de pantofi prin îmbrăcarea lor în hârtie de cadouri;

Pasul 2 = Pune în cutie ce te trage inima, ţinând cont de sugestiile de mai jos, dar şi de voinţa ta:

– dulciuri (ciocolată, biscuiți, napolitane), dar NU ceva perisabil ( banane, portocale,iaurt);

– articole școlare: caiete, creioane colorate, ghiozdan, penar sau orice altceva util unui elev la cursuri ;

– jucării potrivite pentru vârsta și sexul copilului (papuși, mașinuțe, etc);

– produse de igienă personală: periuță și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș, absorbante

– felicitare de Crăciun pe care ”donatorul” să scrie câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia (donatorul are posibilitatea să-și scrie datele sale de contact pentru a păstra legătura cu copilul care primește cutia);

– articole de îmbrăcăminte: fular, căciulă, ciorapi groși, mănuși sau orice altceva de acest fel, noi sau purtate, dar care să fie recent spălate, să arate bine, să nu fie rupte, pătate sau deteriorate;

– o lumânare parfumată care să le amintească și lor de mirosul Crăciunului, însă fără chibrituri ca nu cumva copiii să facă vreo ispravă. Lumânarea nu trebuie să fie ceva “fancy”, ci una “folosibilă” (mulți dintre ei NU au nici măcar curent electric);

– orice alt obiect ce poate deveni un cadou de care știți că s-ar bucura copiii voștri sau de care v-ați fi bucurat chiar voi dacă erați în locul lor.

Pasul 3 = Adu darul tău la centrul de colectare fără să sigilezi cutia, spune voluntarilor pentru ce grupă de vârstă se pretează cutia ta: 2-4 ani, 5-9 ani, 10-14 ani, sau 15-18 ani şi precizează dacă este pentru fetiţă sau băiat. Voluntarii vor eticheta cutia, vor adăuga, la nevoie şi alte produse, după care o vor sigila. La finalul activităţii cutiile vor arăta cam aşa:

 

ShoeBox3

 

ShoeBox a început în România în anul 2007, când o familie de clujeni a vrut sa-i dea copilului său o lecţie de viaţă, o lecţie din care să înveţe să fie fericit, atunci când, în preajma Sărbătorilor Crăciunului poate să ofere din jucăriile şi hăinuţele lui celor care nu au. Flacăra omeniei s-a aprins şi an de an tot mai multe oraşe au aderat la acest proiect. Numărul centrelor de colectare a depăşit 140 şi include 75 de oraşe din 9 ţări.

Avem întocmită o listă cu colaboratori inimoşi, listă pe care o lăsăm deschisă, urmând ca materialul de faţă să fie completat cu toţi,pe masură ce îi vom cunoaşte.
Iată-i deocamdată pe cei care şi-au anunţat disponibilitatea de a se implica direct : Dăian Maria, Hagău Adela, Dobrău Dorina, Bordan Ana, Baciu Gabriela, Tripon Dana, Nemeş Dana…

Solidaritatea umană se demonstrează prin fapte, aşa că te invităm să te implici după puterile tale, să fii aproape şi să te bucuri că această acţiune a reuşit şi în oraşul tău.

Mulţumiri anticipate partenerilor, colaboratorilor, voluntarilor şi tuturor celor care vor raspunde prezent în cadrul campaniei. La nivelul judeţului Mureş, după Sighişoara, Luduşul este al 2-lea oraş care se implică în campania “ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi”.

 

 

 

A consemnat
Prof. Ana Pandrea

Articole Similare

Back to top button