Noutati

Stiri pe scurt din Luduș – grupaj realizat de Ioan Andreiu Borgovan.

 

ÎNTÂLNIRE. La întâlnirea tineretului creștin ortodox din Arhiepiscopia Alba Iuliei aflată la a patra ediție au participat o sută de tineri din Protopopiatul Luduș. Deplasarea făcută la Alba Iulia a fost asigurată de primarul Cristian Moldovan, tinerii fiind însoțiți de părintele protopop Lucian Voșloban și de profesorii Septimiu Pop, Cristian Drăghia, Paula Moldovan, Mihaela Tecar, Camelia Chiorean și Adela Gliga. Activitatea se datorează existenței unei preocupări deosebite a Protopopiatului și a orelor de religie din Liceu. Prin constituirea unui „Grup de inițiativă” format din elevi și proiectul „Rugăciunea tinerilor” cu participarea la slujbele de seară se întărește legătura dintre biserică și școală. Profesorul de religie Septimiu Pop de la Liceul Tehnologic nr. 1 și protopopul Lucian Voșloban fac eforturi pentru ca tinerii de azi să-și îndrepte „setea de absolut înspre Absolutul religios, Dumnezeul creștinilor”, cum spune prof. Septimiu Pop.

 

Alba Iulia

 

DRAPEL. Pentru aniversarea Zilei Naționale a României, un grup de tineri din cartierul Gheja și-a propus ridicarea drapelului național pe o culme care domină cartierul. Vasile Baghiu, Emil Cosmin Biriș, Florin Bubău, Daniel Focșan, Neluțu Focșan, Constantin Pantea și Daniel Săvâșcă, cei „șapte magnifici” consemnați în ordine alfabetică au înălțat un catarg metalic de 10 m fixat în beton pe care flutură un drapel tricolor cu dimensiunea de 3×4,5 m.

 

Drapel Gheja

 

CADOURI. În cadrul campaniei caritabile „Shoebox-cadoul din cutia de pantofi”, cei care doresc să facă o bucurie celor nevoiași, „să pună un zîmbet pe fața unui copil de sărbători” se pot îndrepta spre Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” în zilele de 7-10 decembrie între orele 12-18. Cadoul din cutia de pantofi va ajunge acolo unde este nevoie.

 

Afis ShoeBox

 

DONAȚII. Proiectul „Dăruiește în decembrie” inițiat de eleva Minodora Buha și profesoarele Camelia Chiorean și Adela Gliga de la Liceul Tehnologic Luduș este menit să sprijine copiii abandonați temporar în Secția de pediatrie a Spitalului „Dr. Valer Russu”. În proiect sunt incluși și elevii din liceu. Pentru asigurarea fondurilor necesare scopului propus, la cantina liceului a fost amplasată o urnă în care se depun donațiile elevilor și a cadrelor didactice sub deviza „Dăruiește cu suflet pentru suflet”.

 

Daruieste in decembrie

 

COLINDE. Primăria, Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” și Asociația Culturală „Plaiuri Ludușene” organizează duminică, 14 decembrie, ora 15 un spectacol cu datini și obiceiuri tradiționale „Asta-i sara de Crăciun”. Participă grupuri și Ansambluri folclorice de colindători: ”Tradiții Uiorene”-Ocna Mureș, „Copiii Mociului” – Mociu, „Ardealul” – Luduș, Tinerii parohiei ortodoxe Dătășeni, „Bujorii Zaului” – Zau de Cîmpie, „Purtata Mediașului” – Mediaș, Cercul de canto al prof. Cornel Pop și soliștii Roxana și Septimiu Pop, Monica Pîrlea, Sergiu Iacob, Claudia Sasca și Iulia Szep.

 

Concert Casa de Cultura

 

ILUMINAT. Pentru iluminatul festiv din acest an, Primăria a apelat la materialele folosite anul trecut. S-au montat zeci de mii de beculețe, ghirlande, șiruri și figurine luminoase pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, str. Republicii și str. Gh. Barițiu, pe aleile și străzile din oraș și din cartierele Gheja și Roșiori. Ca noutate este diorama care prezintă Nașterea Domnului instalată lângă Primărie și brazii împodobiți de unitățile de învățământ din oraș.

 

Diorama

 

 

 

A consemnat
IOAN ANDREIU BORGOVAN

 

 

Sursa: PUNCTULwww.punctul.ro

Articole Similare

Back to top button