Noutati

Știri pe scurt din Luduș. Grupaj realizat de Ioan Andreiu Borgovan.

 

SĂRBĂTOARE. În organizarea Primăriei orașului Luduș și a Casei de Cultură „Pompeiu Hărășteanu”, ziua de 15 ianuarie, „Ziua Culturii Române” este sărbătorită într-un cadru deosebit. La ora 15, la bustul poetului Mihai Eminescu din parcul Primăriei se depun jerbe de flori după care, la ora 16 în sala mare a Casei de Cultură are loc o sesiune de comunicări susținute de profesori de la Universitatea „Spiru Haret” din Tîrgu Mureș. De la ora 17, în aceeași sală, are loc un spectacol extraordinar de muzică și poezie. Își dau concursul Dumitru Fărcaș – „Zeul simțirii românești„ la taragot, Cvartetul Transilvania cu Nicușor Silaghi la vioară, Dan Gâdea-taragot, Teodor Molnar – contrabas, Dănuț Zăhan – acordeon. Soliști, Daria Gâdea și Ioana Morar. Actorii Mihaela și Virgil Decean, precum și elevi de la școlile din oraș vor recita poezii din opera lui Mihai Eminescu.

ÎNSCRIERE. Potrivit șefei Compartimentului „Domeniu Public” din cadrul Primăriei orașului Luduș, Anca Năsăudean, administrația locală a inițiat procedurile de înscriere în evidențele de publicitate imobiliară a imobilelor din proprietatea sa. În inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al orașului, aprobat prin HCL nr. 36/2001 și HG nr. 964/2002, „Piața agroalimentară săptămânală” figurează la poziția nr. 30 cu o suprafață măsurată de 13.603 m.p. Conform Anexei la Legea nr. 213/1998, privind bunurile proprietate publică „Domeniul public local al comunelor, orașelor și municipiilor este alcătuit din următoarele bunuri: piețele publice, comerciale, târgurile, oboarele și parcurile publice, precum și zonele de agrement”. În consecință, consilierii locali au aprobat înscrierea imobilului „Piața agroalimentară săptămânală” în domeniul public al orașului.

 

10925470_771587616259029_6065394810628084315_o

 

CONCESIONARE. În ședința Consiliului Local a fost luată în discuție o cerere depusă de unii dintre cetățenii cartierului Dacia care solicitau concesionarea unui teren în suprafață de 120 m.p. pentru construirea unui număr de 20 de garaje. Prin Hotărâre a Consiliului Local s-a aprobat documentația de atribuire privind concesionarea, prin licitație publică deschisă, a șase loturi de teren în suprafață de 20 m.p. fiecare, situate în strada Crinului, pentru construirea de garaje. Organizarea licitației publice deschise revine comisiei numite prin HCL nr. 21/2012.

STRUCTURĂ. Ca răspuns la solicitarea managerului Spitalului „Dr. Valer Russu”, de a obține aprobarea pentru modificarea structurii organizatorice a spitalului, primarul Cristian Moldovan a inițiat un proiect de hotărâre care a fost prezentat Consiliului Local. Văzând documentația întocmită de Spitalul orășenesc și aprobarea dată de Direcția de Sănătate Publică Mureș prin care era aprobat numărul liniilor de gardă, directorul „APL” și „ADP” Daniel Șofron a întocmit un referat favorabil modificării structurii organizatorice la Spitalul Orășenesc „Dr. Valer Russu”. Prezentat în plenul Consiliului Local, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

 

7

 

CONFERINȚĂ. Arihepiscopia Ortodoxă Alba Iulia și Protopopiatul Ortodox Luduș cu sprijinul părintelui protopop Lucian Voșloban au organizat o Conferință duhovnicească. Numeroșii credincioși prezenți la biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” au audiat prelegeri în legătură cu un program de viață duhovnicească recomnadat de părintele Teofil Părăian. Invitați speciali au fost părintele Florin Botezan și părintele Sabin Vodă.

 

 

 

 

A consemnat

IOAN ANDREIU BORGOVAN

Articole Similare

Back to top button