Home / Noutati / PERICOLUL INUNDATIILOR PENTRU LUDUS A TRECUT !

PERICOLUL INUNDATIILOR PENTRU LUDUS A TRECUT !

Conform unui raport întocmit de Prefectura Mureş şi ISU au fost inundate: 1338 ha teren arabil, 925 ha păşuni şi fâneţe, două anexe gospodăreşti, 1 km drumuri judeţene, 5,25 km drumuri comunale, două pasarele pietonale, 3 poduri, 4 podeţe, 10 fântâni, un dig şi 2 km apărări de maluri. Localitatea Dătăşeni, cu un număr de 427 locuitori a rămas izolată, drumul de acces Lechinţa – Dătăşeni fiind acoperit cu o lamă de apă de 45 cm pe o lungime de 0,005 km, după revărsarea râului Mureş. Accesul în localitatea Dătăşeni se poate realiza numai cu utilaje grele. Prefectul de Mureş, Ciprian Dobre, a cerut Comitetului Local pentru situaţii de urgenţă să intervină în sprijinul populaţiei prin măsuri necesare: asigurarea asistenţei medicale, asigurarea alimentelor. Drumul judeţean DJ 152/A Iernut – Lechinţa este impracticabil din cauza revărsării râului Mureş pe 0,5 km carosabil, acesta fiind acoperit cu o lamă de apă de 50 cm. Accesul în localitatea Lechinţa se face pe ruta ocolitoare Band. În comuna Bahnea, din cauza apelor revărsate ale râului Târnava-Mică se circulă cu dificultate pe DC 71 Căpâlna-Bernadea. În toate localităţile afectate, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mureş şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit pentru limitarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice.

La sfarsitul saptamanii trecute serviciile SMURD din judeţul Mureş au primit certificatele ISO 9001 !

Totul s-a petrecut într-un cadru festiv, în prezenţa ministrului Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu. La festivitate au mai fost prezenţi subsecretarul de stat din Minister, Raed Arafat, şi directorul general al T.U.V. Rheinland, Lucian Franţiu, firma care a acordat certificatele. Certificatele ISO au fost dobândite în urma unei proceduri de implementare a calităţii care a durat 2 ani. Certificatele ISO 9001 sunt extrem de importante pentru personalul SMURD pentru că îi obligă în continuare să-şi desfăşoare activitatea la acelaşi nivel, spune subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Publice, Raed Arafat. Ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolaescu, prezent la festivitatea de la Tirgu-Mureş, a declarat că este extrem de importantă ridicarea seviciilor sanitare la standarde de calitate. El a adăugat că, în următorii ani, se va putea realiza şi acreditarea SMURD-urilor, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul spitalelor.

Autostrada Transilvania recruteaza personal la Ludus !

Targul locurilor de munca, organizat in data de 14 martie 2008 in orasul Ludus in cadrul Casei de Cultura, incepand cu orele 10.00, este un prilej pentru Proiectul Autostrada Transilvania de a-si completa necesarul de personal pentru constructia autostrazii. Anul acesta Autostrada Transilvania va deschide noi sectoare de lucru, iar angajarea de forta de munca autohtona este o prioritate in cadrul Proiectului. Acest lucru va avea in viitor o contributie semnificativa la cresterea economica pe traseul autostrazii si perfectionarea fortei de munca locale. Bechtel pune la dispozitia celor in cautarea unui loc de munca posturi de operatori excavator, buldozer, incarcator frontal, operatori greder, foreza piloni de poduri, macaragii grupa I, topografi, tehnicieni topografi, asistenti topografi. Compania angajeaza de asemenea personal cu studii medii si superioare pentru urmatoarele posturi: ingineri constructori cu specializarea CCIA si CFDP si operatori AutoCAD. 

Constructorul autostrazii ofera cazare (angajatilor care locuiesc la o distanta mai mare de 70 km in linie dreapta fata de punctul de lucru), transport la punctul de lucru si inapoi, tichete de masa, plata orelor suplimentare – dublu fata de plata orelor normale. De asemenea se ofera echipament de protectie (incluzand si imbracaminte de iarna), cursuri de calificare pentru persoanele cu experienta in aceste domenii, dar care nu detin diploma care sa ateste acest lucru. 

Securitatea muncii este o preocupare esentiala pentru Bechtel.

Ť Proiectul Autostrada Transilvania implementeaza un principiu solid de siguranta – „zero accidente” – ce presupune respectarea de catre personalul angajat a unor proceduri foarte stricte in vederea asigurarii unui mediu sigur de lucru ť, a declarat Directorul de Proiect, Michael Mix. ŤIn viitor, Constructorul va demara ample campanii de angajari in judetele Bihor, Salaj, Mures si ulterior, in judetele Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Alba, Sibiu, Covasna, Harghita si Brasov,” a mai declarat Michael Mix.

Până la sfârşitul lunii februarie 2008, Proiectul a angajat direct peste 3350 de români, iar alti 700 au fost implicaţi în lucrările la Autostrada Transilvania ca personal al subantreprenorilor pentru scopul acestui Proiect. 

Autostrada Transilvania este in acest moment cel mai mare proiect de infrastructura din Europa. Proiectul Autostrada Transilvania reprezintă o autostrada cu patru benzi, cu o lungime de 415 km, ce porneste din centrul Romaniei, de la nord-vest de Brasov, ajungand la Oradea, la granita cu Ungaria. Lucrarile de constructie demarate in iunie 2004 continua pe segmentele de autostrada 2B Campia Turzii – Cluj Vest si 3C Suplacu de Barcau – Bors.

BULETIN DE PRESA !

TÂLHARI PRINŞI

# În ziua de 7.03.2008, orele 11.00, lucrătorii Postului de Poliţie Vânători, au fost sesizaţi cu privire la faptul că un tânăr în vârstă de 16 ani, domiciliat în Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, elev, a fost victima infracţiunii de tâlhărie, fapta săvârşită pe raza comunei Vânători, judeţul Mureş. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara, care împreună cu lucrătorii Postului de Poliţie au efectuat investigaţii, cu ocazia acestora a rezultat că în seara zilei de 6.03.2008, în jurul orelor 20.00, în timp ce minorul se afla pe raza comunei Vânători, în zona gării, unde aştepta o maşină de ocazie pentru a se deplasa la domiciliu, a fost acostat de un individ necunoscut, care prin ameninţarea cu un briceag, l-a deposedat de un telefon mobil. În urma măsurilor întreprinse a fost identificat suspectul în persoana numitului G. A. de 27 ani, domiciliat în comuna Vânători, judeţul Mureş, valoarea prejudiciului cauzat fiind estimată la cca. 200 lei, recuperat în totalitate. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighişoara a dispus cercetarea suspectului în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiuni de tâlhărie.

# În ziua de 7.03.2008, ora 14.00, lucrătorii Postului de Poliţie Cristeşti, au fost sesizaţi de către un tânăr de 16 ani, elev, din comuna Cristeşti, despre faptul că a fost victima infracţiunii de tâlhărie. La faţa locului s-au deplasat lucrătorii Postului de Poliţie şi echipa operativă din cadrul Biroului Poliţiei de Ordine Publică Rurală Tg.Mureş, care au constatat că în ziua respectivă, orele 12.30, în timp ce victima se deplasa pe strada Viilor din comună, a fost acostat de doi tineri necunoscuţi care l-au ameninţat şi i-au sustras un telefon mobil, un lănţişor din aur de circa 5 grame şi suma de 5 lei. La scurt timp, poliţiştii au reuşit să dea de urma celor doi suspecţi, G.J. de 21 ani şi R. L., de 16 ani, ambii din municipiul Tg.Mureş. Valoarea prejudiciului este de circa 750 lei, recuperat în totalitate. Cei doi suspecţi au fost reţinuţi, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.Mureş, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. care a dispus cercetarea acestora în stare de libertate. 

MAI MULTĂ PRUDENŢĂ CU . . . NECUNOSCUŢII

În ziua de 08.03.2008, ora 16.25, Poliţia oraşului Miercurea Nirajului, a fost sesizată cu privire la faptul că dintr-o locuinţă, situată pe strada Trandafirilor, în care locuia un bărbat de 82 ani, a fost furată o sumă de bani. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă care a constatat că victima în timp ce stătea de vorbă la poartă cu doi indivizi necunoscuţi, la un moment dat, l-a solicitarea unuia dintre ei, i-a permis să meargă la toaletă. După plecarea celor doi, când s-a întors în locuinţă, a observat lipsa sumei de 765 lei, care se găsea pe o masă în bucătărie. În urma investigaţiilor efectuate s-a reuşit identificarea şi prinderea suspecţilor în persoana numiţilor: G.M., de 43 ani şi S.K. de 31 ani, ambii din Miercurea Nirajului. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 93%, cercetările sunt continuate de către lucrătorii Poliţiei oraşului Miercurea Nirajului.

A POFTIT LA RECOLTA VECINULUI . . . DEVENIND HOŢ 

În dimineaţa zilei de 8.03.2008, ora 10.00, lucrătorii Postului de Poliţie Zau de Câmpie au fost sesizaţi telefonic prin Dispeceratul de Urgenţă 112 cu privire la faptul că în noaptea de 7/8.03.2008 persoane necunoscute au pătruns în magazia de cereale a unui localnic în vârstă de 83 ani, din Zau de Câmpie, sat Ciretea, de unde au sustras produse agricole. La faţa locului s-au deplasat lucrătorii Postului de Poliţie Zau de Câmpie care au efectuat cercetarea la faţa locului constatând faptul că autori necunoscuţi au pătruns într-o magazie de unde au sustras cantitatea de 100 kg porumb boabe şi 40 kg tărâţe de grâu în valoare de 130 lei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că suspectul în cazul furtului este numitul G.D., de 37 ani, consătean cu partea vătămată, prejudiciul fiind recuperat. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspectului şi soluţie legală prin Parchet.

A LOVIT-O . . . ŞI-A PLECAT

În ziua de 9.03.2008 în jurul orelor 17.34, Poliţia a fost sesizată prin Dispeceratul de Urgenţă 112 despre faptul că în oraşul Iernut, pe Drumul Naţional 15, E – 60 a avut loc un accident de circulaţie în care conducătorul auto a părăsit locul accidentului, lăsând în urmă o victimă. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei oraşului Iernut care a stabilit că la data de 9.03.2008 în jurul orelor 17.30, un autoturism a pătruns pe trotuar, unde a lovit o tânără pe care a proiectat-o pe asfalt, după care a întors autoturismul şi a plecat în viteză către Tg.Mureş. Victima a fost transportată la SMURD Tg.Mureş. Autoturismul a fost identificat pe raza comunei Sâmpaul, la volanul acestuia aflându-se V.R. de 33 ani domiciliat în comuna Sânpaul, judeţul Mureş, care a fost condus la sediul Poliţiei oraşului Iernut pentru efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de părăsirea locului accidentului şi în funcţie de diagnosticul victimei şi pentru săvârşirea altei infracţiuni de vătămare corporală.

About Ludus Mures

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close