La Spitalul Orăşenesc „Dr. Valer Russu” Luduş se poate lucra şi cu contract de voluntariat. Aflată în imposibilitatea de a face angajări, din lipsă de fonduri, conducerea unităţii medicale a găsit o formulă legală prin care persoanele care au absolvi şcoala medicală să poată profesa în domeniul lor, bineînţeles, la cererea acestora. „Am avut două solicitări de la două doamne care au absolvit şcoala de asistente medicale. Dumnealor nu au avut unde să-şi profeseze meseria şi ni s-au adresat nouă. Şi trebuia să găsesc o formulă legală. Aceasta a fost singura pe care am găsit-o. Este un voluntariat supravegheat, neremunerat. În urma acestor solicitări am făcut şi propunerea lansată pe site”, a declarat ec. Emil Cosmin Biriş, manager Spitalul Orăşenesc „Dr. Valer Russu” Luduş. Angajarea cu contract de voluntar, a numărului de cadre necesar, va fi lăsată la latitudinea şefilor de secţie. „Ei au interesul să aibă câţi mai mulţi oameni care să-i ajute să-şi facă treaba, mai ales cu lipsa aceasta de personal”, a continuat managerul unităţii medicale.
Infirmierele din spital au întâietate la concurs
Potrivit noii normări, Spitalul din Luduş are mai puţin personal. Deficit există la secţia de pediatrie, obstetrică-ginecologie, o asistentă în minus la chirurgie, două posturi de asistente descoperite la psihiatrie. În total există un deficit de opt asistente, iar Ministerul Sănătăţii a deblocat doar trei posturi de asistente medicale. “Dacă am avea posibilitatea să le scoatem acum la concurs, nu am avea posibilitatea financiară să le acoperim. O să organizăm probabil concurs, dar aş vrea numai din surse interne. Pentru că am în cadrul spitalului vreo 20-25 de infirmiere care între timp au absolvit şcoala de asistente medicale şi, ca o formă de motivaţie, urcarea cu încă o treaptă în carieră, să le ofer lor prima dată posibilitatea de a participa la concursul de asistente medicale”, a precizat ec. Biriş Emil Cosmin.
Se caută medic cardiolog
La capitolul medici, spitalul stă puţin mai bine. Deşi au solicitat Ministerului Sănătăţii deblocarea a trei posturi de medici, au primit doar două posturi, pentru medic specialist gastroeneterolog şi un medic specialist ATI. Încă un post de medic deblocat ar fi fost necesar pentru specializarea cardiologie. “Noi am înfiinţat anul trecut în structura organizatorică un cabinet de cardiologie în cadrul ambulatorului. Din momentul înfiinţării şi până acuma nu am avut posibilitatea să angajăm. Acum am crezut că o să avem un medic cardiolog dar nu ni s-a aprobat. Cabinetul există în cadrul structurii organizatorice, dar nu a funcţionat deloc, deşi există cerere destul de mare. Tot Luduşul nu are un cardiolog, nu este un specialist numai pe cardiologie”, a mărturisit managerul Spitalului “Dr. Valer Russu” Luduş.
Sursa : Zi de Zi ( http://www.zi-de-zi.ro/detalii-articol/article/3a6cec2640/62239.html )